KĄ VEIKTI KARANTINO METU: KULINARINĖ KELIONĖ NEIŠEINANT IŠ SAVO VIRTUVĖS

Maisto įrankiai
Nuotraukos autorius – „123rf.com”.  Maisto įrankiai

Karantino metu nežinai, kuo užsiimti, nes laisvo laiko dar niekad neturėjai tiek daug, o pramogų – mažai? Siūlome leistis į improvizuotą kulinarinę kelionę, kurios metu išbandysi įvairių pasaulio virtuvių skonius! Žemiau dalinamės keliais nesudėtingais receptais patiekalų, kurių paragavęs pasijusi esąs kažkur toli toli. O jei dar vakarienės fone skambės teminė muzika...

Kesadilija (Quesadilla) – Meksika

Gana nesudėtingai ir greitai paruošiamas patiekalas, kurį gaminant galima improvizuoti ir naudoti mėgiamus produktus. Tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis. Pavaišink ir draugus – jie liks sužavėti!

Reikės:

  • Tortilijų (ne didesnių nei Jūsų keptuvės diametras)
  • Sūrio (mes rekomenduojame čederį)
  • Salsa padažo
  • Daržovių pagal skonį (puikiai tiks pomidorai, paprikos, chalapos paprikos, konservuoti kukurūzai, pupelės, pievagrybiai, svogūnai...)
  • Mėsos (šis ingredientas nebūtinas, tačiau mėgstantiems rekomenduojame. Puikiai tiks smulkintas kepsnys, chorizo, kepta ar rūkyta vištiena, keptas jautienos faršas ar kt.)

Gaminimas:
Visus ingredientus pasiruošiame iš anksto: mėsą, jei reikalinga, iškepame, susmulkiname, sūrį sutarkuojame, daržoves supjaustome nedideliais kubeliais ar juostelėmis.
Keptuvę įkaitiname iki kiek didesnės nei vidutinės kaitros, dedame tortiliją, padengiame ją priedais (nepersistenkite, kad tortilija neplyštų, pakaks ~1 cm) ir uždengiame kita tortilija. Patartina sūrį naudoti apačioje ir viršuje, o padažą viduryje, tokiu būdu tortilija nesudrėks ir neiširs. Iš abiejų pusių kepame gal išsilydys sūris ir tortilija parus (turėtų pakakti ~30 sek. iš kiekvienos pusės). Apverčiame naudodami didelę mentelę.
Jei nesigauna apversti, naudokite vieną tortiliją: įdaru padenkite tik pusę paviršiaus ir uždenkite kita puse.
Kesdalija valgoma rankomis, pjaustoma į gabalėlius kaip pica. Patiekiama viena arba su salsa bei guacamole padažais, o jei per aštru – tiks grietinė.

Kesadilija
Nuotraukos autorius – „123rf.com”.  Kesadilija

Barbekiu šonkauliukai (BBQ ribs) – JAV

Daugelio mėgstamas patiekalas, kurį paruošti nesudėtinga, tačiau užtrunka šiek tiek laiko. Kartais sunku sulaikyti tįstančią seilę, bet palaukti tikrai verta!

Reikės:

  • Kiaulės šonkauliukų (rinkitės su daugiau mėsos)
  • Barbekiu padažo
  • Prieskonių

Gaminimas:
Pirmiausia nuo šonkaulių pašalinkite membraną: tai galite padaryti ją tvirtai suėmę pirštais (naudokite popierinį rankšluostį, kad neslystų) ir tempdami paviršiuje pjaukite aštriu peiliu. Tai tikrai nesudėtinga! Tuomet pagardinkite mėsą druska ir pipirais, dėkite į kepimo indą (galite supjaustyti po vieną šonkauliuką, kelis arba nepjaustyti visai), iš visų pusių sandariai uždenkite aliuminio folija ir 3-4 valandas kepkite iki 140 °C įkaitintoje orkaitėje – dėl ilgo kepimo žemoje temperatūroje mėsa bus itin minkšta, o folija sulaikys drėgmę. Išimkite mėsą iš indo, išpilkite visą susikaupusį sultinį, patepkite šonkauliukus mėgstamu BBQ padažu ir kelias minutes paskrudinkite orkaitėje, kol padažas karamelizuosis. Valgyti vienus ar su mėgstamu garnyru.

Barbekiu šonkauliukai
Nuotraukos autorius – „123rf.com”.  Barbekiu šonkauliukai

Nenorime įžeisti šefų ar nacionalinių virtuvių tradicijų puoselėtojų – dalinamės supaprastintais receptais, kuriems produktų nesunkiai galima rasti šaldytuve ar artimiausiama prekybos centre, o pagaminti nesugaištant daugybės laiko.

SKANAUS!

Į viršų